CHLEB, TO DLA NAS
BUŁKA Z MASŁEM

Nasza oferta obfituje w przepyszne, różnorodne pieczywo. Na naturalnym zakwasie i bez konserwantów. Z odrobiną słońca, kroplą deszczu, puszystą mąka i szczyptą niezwykłych przypraw. Tak po domowemu.

CHLEBY ŻYTNIO-PSZENNE:
Chleb Hajnowski

Chleb w formie wielkiego chlebowego placka, pełen witamin, minerałów i błonnika. Ma także niższy indeks glikemiczny od zwykłego pieczywa pszennego.

CHLEBY NA ZAKWASIE:
Chleb Swojski

Nasz tradycyjny, podlaski chleb na naturalnym zakwasie, który karmimy nieprzerwanie od 1935 roku. Dlatego nasz chleb jest tak pyszny i niepowtarzalny w smaku.

CHLEBY ŻYTNIE
Z ZIARNAMI

Chleb o wspaniałym zapachu i lekko wilgotnej konsystencji. Wyjątkowego smaku dodają mu rozmaite ziarna najlepszej jakośći, które są doskonałym źródłem błonnika.

CHLEBY
DO ŻURKU

Chlebowe miseczki to wyjątkowo atrakcyjny sposób podania naszej tradycyjnej, polskiej zupy. Dobrze, aby bezpośrednio przed nalaniem żurku, podpiec chleb w piekarniku.

ODROBINA SŁODYCZY

Nie samym chlebem człowiek żyje, dlatego mamy też coś dla łasuchów. Spróbuj naszych tradycyjnych, regionalnych wyrobów cukierniczych, które uświetnią każdy stół, a mogą także być wspaniałym, słodkim prezentem z podróży po naszych uroczych terenach.

Sękacz

To niezwykle delikatne, biszkoptowe ciasto, o kształcie przypominającym naturalny twór wprost z Puszczy Białowieskiej, ma swój rodowód na Suwalszczyźnie i Podlasiu. Pieści podniebienia w całej Europie, a od niedawna także w Japonii. Spróbuj naszego tradycyjnego Sękacza, a może i Tobie przypadnie do gustu.

Marcinek Podlaski

Placek na placku, placek na placku, a pośrodku – puszysta śmietana. Tak powstaje Marcinek, który został okrzyknięty hajnowskim specjałem. Nie mogłoby więc go zabraknąć na liście naszych produktów. Wygląda znakomicie i, uwierzcie nam, równie wspaniale smakuje!

CZARY-SMARY, MIÓD & CO

Kromka chleba i masło, a może zamiast masła coś innego?
Polecamy ofertę naszych naturalnych miodów i innej maści przepysznych smarowideł do chleba, w których spotykają się smaki różnych polskich regionów. Niektóre z nich zrodziły się z inspiracji kuchnią śródziemnomorską, a nawet Dalekiego Wschodu.

Miód z Podlasia

Każdy nasz produkt to wyraz szacunku dla tradycji. Zapraszamy w podróż do świata wypieków.